Arbeta med din KDS

Var och en väljer själv hur de trivs att arbeta med sin KDS men här förklaras grundtanken.

Arbeta med din KDS

Du arbetar med lapparna genom att alltid göra klart den order som ligger längst upp till vänster då det är den order som har kortast tid kvar tills kunden förväntar sig att få maten.

Du arbetar med din KDS genom dessa steg:

1. Du förbereder de produkter som finns med i den lappen som ligger längst upp till vänster.

2. När du har fixat ihop de produkterna, t.ex. tagit fram en Kaffe Latte, så trycker du på den lappen. Detta visar att ordern är Redo att hämtas.

3. Lappen blir då utgråad och en timer på 5 sekunder startar. Efter dessa fem sekunder betyder det att denna order är klar och du kan påbörja nästa, samt meddela kunden att den kan hämta upp sin order. Detta kan du ex. göra genom att ropa ut ordernumret för den ordern, då samma står på deras kvitto. Har kunden beställt via app eller webb så skickas även en notis ut till dem om att ordern är redo för upphämtning i detta läge.

Trycker du på lappen av misstag, ex. innan du är klar, kan du inom 5 sekunder klicka tillbaka ordern till föregående läge via tillbaka-ikonen längst ner till vänster på kortet.

Vill du inte vänta 5 sekunder kan du trycka på ordern igen under tiden timern är uppe, då går ordern direkt till klar och kunder som beställt via app eller webb får en notis om att ordern är redo för att hämtas upp. Notera att du kan ställa in längden på denna timer under inställningsmenyn → Settings → “Wait time between order states”.

4. När kunden har hämtat sin order trycker du en gång till på den lappen så försvinner den från din KDS.