Hur funkar stämpelkort?

All information du behöver för att komma igång med stämpelkort

Hur många stämpelkort kan vi ha?

Det finns ingen begränsning i hur många stämpelkort ni kan ha. Det går fint att ha ett för sallader, ett för efterrätter/bakverk och ett för kaffe.

Skapa nytt stämpelkort

Välj att skapa nytt stämpelkort i menyn punch cards.

Välj ett unikt internt namn, som är det ni kan följa upp i communications report när medlemmar nyttjat sin rabatt de får efter fullt stämpelkort. Det hittar ni i rapporten med prefixet Reward:  - Till exempel Reward: Stämpelkort kaffe

Skärmavbild 2022-11-22 kl. 12.57.55

Välj målgrupp

Vill du avgränsa vilka som har tillgång till dit stämpelkort gör du det under target group. Det är bara medlemmar som har möjlighet att nyttja stämpelkort, för vi behöver veta gästens historik för att veta hur många stämplar hen har. Det innebär att valet everyone inte är relevant för stämpelkort.

Här läser du mer om målgrupper.

Bestäm stämpelkortets giltighetstid

Välj när ni vill att stämpelkortet ska börja synas och kunna nyttjas i appen. Vill du att stämpelkortet enbart ska gälla på tex frukost eller på kvällen väljer du även det här.

Hur lång tid har dina medlemmar på sig att fylla stämpelkortet innan det går ut? Det finns för- och nackdelar med den längden man väljer. Är perioden för kort kan dina medlemmar ledsna då de aldrig hinner få sin belöning. Är perioden för lång kan det hända att den inte hjälper till att öka antal gånger gästen väljer att komma till just dig. Vad som är lagom för just er beror på vilka typer av produkter man får stämpel av och hur ofta era medlemmar besöker just er.

Skärmavbild 2022-11-22 kl. 13.48.26

Vilka produkter får man en stämpel för?

Välj de produkter som ska ingå. Normalt vill man ha likvärdiga produkter som har liknande värde och som gästen kan komma ihåg. Det behöver vara väldigt tydligt när dina gäster kan förvänta sig att få en stämpel eller ej. Väljer du att ha ett stämpelkort för kaffe gäller det att du har med alla kaffe-varianter du har.

Hur många stämplar tills man får sin belöning?

Laborera antal stämplar som behövs med den rabatt man får som belöning i nästa steg. Ska man snabbare få en belöning kan ni välja 4 stämplar, vilket ger halva priset. Ska man få en bättre belöning kan man behöva 8 stämplar för att få en gratis.

Skärmavbild 2022-11-22 kl. 14.00.36

Beskriv stämpelkortet för dina medlemmar

Välj en titel som gör det tydligt vad stämpelkortet gäller. Denna titel är det som syns av stämpelkortet på förstasidan i appen, tillsammans med antal stämplar man har av de som krävs. I nedan exempel är titeln på stämpelkortet: Get the 5th lunch for free!

Spara och gå till att beskriva belöningen i reward offer

Belöningen man som medlem får vid fullt stämpelkort fungerar på samma sätt som andra erbjudanden. För att ha rätt till belöningen måste man ha genomfört de köp som behövs för att fylla stämpelkortet. Det innebär att du inte kan nyttja belöningen i samma köp som du samlar in stämplarna till den, utan man kan nyttja belöningen vid nästa köp.

Om man som gäst vill, kan man avstå från att nyttja belöningen vid ett visst köp för att nyttja det vid senare tillfälle. Precis som vid andra rabatter.

Skapa belöningen man får vid fullt stämpelkort

Välj vilka produkter man kan få för rabatterat pris när man har fullt stämpelkort. Det vanligaste är att dessa produkter är samma som de man köpt för att samla stämplar, men det finns möjlighet att laborera med helt andra varianter. Vad sägs om att samla stämplar från två kött-pizzor så får du 25% rabatt på en vegetarisk pizza, för att få fler att testa? Eller att man får stämplar för små måltider och får rabatt på en stor, för att testa att uppgradera?

Skärmavbild 2022-11-22 kl. 14.21.46

Designa belöningsrabatten

Precis som med övriga rabatter väljer du här en bild och rubrik som syns i appen, samt en utförligare beskrivning som syns när man väljer att läsa mer.

Skärmavbild 2022-11-22 kl. 14.22.14

Spara och gå till att summary för att publicera!