Unika Presentkort

Ibland kan man vilja ha presentkort som belöningar, vinster eller kompensationer. Vi har i dagsläget inget eget presentkort att erbjuda, men är man lite kreativ så går det däremot att skapa en typ av presentkort som går att använda i appen.

Du kan skapa dessa presentkort skapas genom att göra ett promo code-erbjudande med 100% rabatt på ett helt köp upp till en viss summa. Dessa måste skapas en och en men det går enkelt att duplicera och sedan justera inställningarna efter behov och summa.  💸🎁

Gör så här

Gå till Leeroy Cloud, klicka på Loyalty ->Promo code och skapa ett nytt promo code-erbjudande. Tryck på Create

General

Skriv in ett passande namn tex Presentkort 300kr (detta syns ej för kunden)

Koppla det till en kampanj. Skapa gärna en ny tex "Presentkort" för att lätt kunna filtrera på dem senare.

Promo code

What code should the customer provide to get the discount?
Välj en kod som är svårt att gissa, gärna att den innehåller både bokstäver och siffror eller tecken. Koden måste vara minst 3 tecken lång.

Settings

1. Schedualing: Välj start- och slutdatum för presentkortets giltighetstid.

2. Ska presentkortet bara gälla på en specifik restaurang?

3. Total amount of offers that can be redeemed: Välj specified number och skriv in en etta "1".
  4. Välj NoAllow offer to be used in the same order more than one time?
  5. Välj Once på  How many times can a customer redeem the offer?

Hoppa över inställningarna Available on days/sales channel och diningtype samt "When does the customer have to pick up their order?" och "When should the customer have registered in the app to receive the promo code?".  Can this be combined with other offers?Låt dem vara som de är.

Sammanfattning: Promo coden ska endast finnas i 1 exemplar och endast kunna nyttjas 1 gång och kan ej användas flera gånger under samma köp.

Create offer (presentkortet)

1. What will be discounted?
    Välj Whole purchase

2. How much discount do you want to give the customer? Dra reglaget till 100%

3. Do you want a price limit for the discount?
    Det är här du bestämmer hur många kronor presentkortet vara på? Skriv in summan i rutan. (Exempelbilden visar ett "presentkort" på 300 kr)

4. Fortsätt sedan med Image, heading och Body på passande sätt för ett presentkort. Tänk på att ange vad presentkortet gäller i brödtexten (Body), summa och om det eventuellt finns några restriktioner då detta inte anges någon annanstans.

Sammanfattning:Presentkortet/ promo coden är nu satt till att gälla, 100% rabatt på
    ett helt köp upp till 300 kr.

5. Save och Publish. Klart!

Tips!

Duplicera ditt presentkort för att enkelt och smidigt göra flera nya.

1. Klicka på de tre prickarna längst till höger i listan och sen på duplicera.

2. En ruta öppnas upp där du skriver in en ny kod och har möjlighet att ändra namn och kampanj.
    Tryck på Duplicate, själva promo code-erbjudandet öppnas upp och du kan redigera övriga inställningar som tex. datum och summa och instruktioner.

3. Glöm inte att spara och trycka på Publish sen när du är klar för att presentkortet ska bli aktivt.

Obs!

Det går självklart att ändra på inställningarna så att det finns flera användningar på samma presentkort, och då kan det i så fall kan distruberas till flera personer. Men eftersom detta inte är bundet till en specifik användare på något sätt finns en risk att det skulle kunna utnytjas av oärliga eller uppfinningsrika personer eller att koden skulle spridas. Vi föreslår att ni i så fall endast gör så om det är någon typ av slutet sällskap eller personal som ni litar på.