Skapa Option group

Såhär gör du för att skapa en ny option group.

Gå in på översikten för Option groups i Leeroy Cloud genom att klicka på Product management i sidomenyn och sedan välja Option groups. Klicka sedan på Create i det övre vänstra hörnet.

Fält

Name option group: Ge gruppen ett namn

Primary sorting: Om du inte gör ett val så är det förinställda valet Individual sorting, det innebär att innehållet i gruppen kommer att visas i den ordning som du lägger dem i.

Secondary sorting: gäller endast om två saker har samma namn.

Limitations: finns det några begränsningar som att man bara kan välja en av produkterna i listan eller att man måste välja minst en för att kunna köpa huvudprodukten

Description: Lägg till en beskrivning för att göra denna Option group unik och enkel att söka fram. Det kan finnas anledning att ha flera Option groups som heter samma sak eftersom namnet är det som visas i exempelvis appen. Beskrivningen kan hjälpa dig att skilja på dem. Beskrivningen är intern och visas endast i Leeroy Cloud.

Fält

Create section after:
Option group is expanded by default
betyder att alternativen ligger synliga om en kund vill köpa produkten som har denna option group. Om den är urbockad så måste kunden själv klicka på option groupen för att expandera den. (Gäller för app/webb och expresskassa)
Show option group before adding product: betyder att om man väljer en produkt som denna option group ligger aktiv på så kommer den att visas som en pop up-ruta före man kan lägga till den i varukorgen. (Gäller för kassan)

Select products: Du kan lägga till produkter, ingredienser och modifiers genom att använda produktväljaren. Den visar en enklare vy för att snabbt kunna välja produkter från en lista som man själv kan sortera på olika vis. Tryck på knappen Select products för att få upp denna.

All product: Här ser du alla dina produkter, du kan enkelt filtrera dessa genom att använda dig av product filter på vänster sida.

Selected products: Här ser du de produkter som du redan har valt.

Klicka på OK när du har valt de produkter/ingredienser/modifiers som du vill ha till denna option group.

Pre-selected: Här kan du välja om produkt/ingrediens ska vara pre-selected för kunden eller inte, kunden kan även själv välja att ta bort det. Exempelvis om du säljer en caesarsallad och det är rekommenderat med caesardressing till så kan du välja att den är pre-selected,

Included: Här kan du välja om en produkt/ingrediens ska ingå.
Exempelvis om du säljer en caesarsallad så kan man sätta att alla ingredienser i salladen är included, kunden kan själv då välja att bocka ur de ingredienser som den inte vill ha.

Om du vill ta bort en produkt/ingrediens så kan du klicka på de tre punkterna ute till höger för att få fram en lista med olika val.

Klicka på "Save" för att spara ingrediensen.