Skapa Products

Såhär gör du för att skapa en Product

Gå in på översikten för Products i Leeroy Cloud genom att klicka på Product management i sidomenyn och sedan välja Products. Klicka sedan på Create i det övre vänstra hörnet.

Först så väljer du ett namn på din produkt, detta visas ut mot kunden.

Vi kommer först att arbeta under fliken General.

Första steget visar Product ID och POS referencens, detta används mest internt av oss på Leeroy.

I nästa steg så får du fylla i ett namn, detta har du skrivit in när du skapade produkten,.
Man kan även fylla i ett Detailed name detta är om man har flera produkter med samma namn, men olika storlekar. Detta syns ej ut mot kunden utan endast internt.

Du kan lägga till en Description, här kan du skriva in information om produkten, exempelvis vad den innehåller.
Detta kommer att visas ut mot kunden i exempelvis App/WPO men även Expresskassan.
Du kan lägga in en Internal description, denna är för att man internt ska kunna se viss information i endast kassan.

Här får du ange vilken Product group som just denna produkten tillhör, dessa ska du ha skapat sedan innan. Genom att klicka på pilen så får du upp en lista på alla grupper dom du har skapat.

Du får även ange vilken Discount group som denna grupp ska tillhöra. Genom att klicka på pilen så får du upp en lista på alla grupper dom du har skapat, om du inte gjort någon så sätts den till Default.

Om du har skapat ett recept till produkten så får du nu lägga in detta, klicka på pilen så får du upp en lista med alla recept som du har skapat. Du kan även klicka i fältet för att söka.
Om du inte ska ha något recept till produkten så går du vidare till nästa steg.

Du får även möjlighet att välja om produkten är ekologisk eller inte.

Lägg in de allergener som denna produkt har för att enkelt och tydligt visa kunderna i app/wpo samt på expresskassan vad den innehåller för allergener.

För att kunden ska kunna se vad produkten innehåller så kan ni här göra en innehållsförteckning under Declaration of contents.

Om man vill så kan man även fylla i näringsinnehåll, om man vill visa kunder hur mycket exempelvis kalorier produkten innehåller.

Order related configuration

Kitchen display significance, Course group och Barcodes är inte aktiverade för MPOS.
Fyll i vilken Print group som ska gälla för denna produkt, med denna kan man sätta filter på vad som ska visas på KDS/bong.

När du är klar så klickar du på "Save".

Nästa del ligger under fliken Price and Cost.

Först så ska ni ange vilket pris som denna produkt har, du kan lägga in olika priser beroende på vilken Dining type.
Du kan även välja Ja/nej om man i kassan ska kunna sätta ett eget pris.

Under Cost så ser du vad den totala kostanden blev för denna produkten, detta förutsatt att du har lagt in rätt ingredienser med rätt pris, samt byggt ett recept och lagt in på produkten.
Om du skulle vilja lägga in någon extra kostnad så kan du även göra det här.

När du är klar så klickar du på "Save".

Nästa del ligger under fliken Preorder

Om du vill ha en bild på din produkt så lägger du in den här, den kan inte vara större än 4MB och ration är 16:9.

Klicka på plusset så kommer du kommer in i filer på din dator, så för att lägga upp en bild så behöver du sitta på en dator där de bilderna finns.

Du kan här lägga in de olika Option groups som du har skapat, antingen så klickar du på pilen och får upp en scroll lista, eller så klickar du i fältet och söker upp den.
Om du lägger in flera så kan du genom att klicka på den och hålla in, byta ordning på dessa
(Tänk på att dessa syns ut mot kunden)

Du kan bocka i vilka olika Dining types som denna produkten ska kunna köpas via, alla är automatiskt i bockade.
Denna styr också om man har satt in ett annat pris på de olika.

När du är klar så klickar du på "Save".

Nästa del ligger under fliken POS

Under Staff facing name så kan du lägga in exempelvis en förkortning på en produkt, detta syns endast i kassaan.

Du kan välja om produkten ska kunna säljas separat eller om det måste säljas ihop med en annan produkt. (Detta kan vara exempelvis om du vill köpa till något extra till en sallad)

Modifiers och Included products är inte aktiva på MPOS.

När du är klar klickar du på "Save".