Skapa recept

Om du har några ingredienser inlagda så kan du skapa ett recept av några av dem.

Gå in på översikten för recept i Leeroy Cloud genom att klicka på Product management i sidomenyn och sedan välja Recipes. Klicka sedan på Create i det övre vänstra hörnet.

Döp receptet till ett namn som gör att du kan söka upp det senare då du ska ange det som recept till en produkt/måltid.

Beskrivning är inte tvingande. Det är till för att kunna skriva någon slags information om receptet.

Ingredienser

Lägg till ingredienserna som ingår i receptet. Mängden som du satte som Basic portion size då du skapade dem kommer automatiskt att vara förvalda. Du kan dock välja att ändra det manuellt.

Om Basic portion size inte är ifyllt på ingrediensen så kommer du själv få ange mängden. Det används för att kalkylera kostnaden för receptet.

Kostnad

Om det finns övriga kostnader för att tillreda receptet, som du inte lagt in i ingredienserna, så kan du lägga till det här.

Det kan till exempel gälla kostnaden för att skiva tomater eller arbetet för att förbereda dagens pizzasallad. (Du kan ange detta i decimalform eller i procentform)

Spara

Klicka på "Save" för att spara receptet, du uppdateras även kostnaden.